середу, 25 вересня 2013 р.

У віденському метро заборонили цілуватися

Міська влада столиці Австрії заборонила поцілунки у вагонах метро на законодавчому рівні. Також штрафи можна отримати за їжу з надто сильним запахом, гучну музику та особисті розмови по телефону.

Поки що заборона на поцілунки стосується лише віденського метро. За порушення нововведеного правила поведінки можна отримати штраф у розмірі 50 євро. Це – більше 500 гривень.



Крім того, відтепер порушеннями вважається поїдання у вагоні метро хот-догів із інгредієнтами чи приправами, що мають надто різкий запах, а також надто гучне прослуховування музики. Штрафуватимуть також і за ведення по телефону розмов особистого характеру. Штраф за всі ці порушення також складає 50 євро.

Головне питання, яке виникає при цьому – хто і як оцінюватиме рівень запаху або гучність музики. За словами міської влади Відня, контролерами суспільної поведінки у метро будуть досвідчені та спеціально навчені люди. Планується, що на лініях віденського метро працюватиме 200 спеціальних контролерів.

Перед введенням штрафів у місті буде проведено масштабну інформаційну кампанію, на яку місцева влада вже виділила 300 тисяч євро. У перспективі влада Відня планує перенести нововведені правила на інші види міського транспорту.

У зв'язку з цим Uknow застерігає романтиків бути обережними при подорожі до Відня)



Вивчайте етикет разом з Uknow! Детальніше>>


Джерело