пʼятниця, 30 серпня 2013 р.

Які квіти дарувати 1 вересня?

В Україні існує чудова традиція дарувати вчителям квіти 1 вересня, вітаючи їх таким чином із Днем знань.

Перш ніж готувати букет, професійний флорист поцікавиться, кому його будуть дарувати. Проте, певні нюанси варто знати й самим. Тому учням, їхнім батькам й усім, хто хоче привітати своїх викладачів зі святом знань, ми пропонуємо основні правила квіткового етикету.

Флористи рекомендують відмовитися 1 вересня від екзотичних квітів і віддати перевагу сезонним - айстрам, трояндам, гладіолусам.

Для молодої вчительки підійдуть дрібні квіти ніжних відтінків, наприклад, лілії, гвоздики або дзвіночки. Старшим жінкам доречно подарувати букет із великих квітів яскравих, насичених кольорів. У такому випадку підійдуть троянди, хризантеми або жоржини.
Букет для чоловіка має бути лаконічним. Найкраще підійде вертикальна форма. Такий букет може складатися з однієї квітки й декору зеленню. Чоловікові-педагогу можна презентувати гладіолуси – вони підпадають під всі зазначені риси.

Важливо також, хто даруватиме букет. Старшокласник із невеличким «букетом нареченої» буде виглядати так само смішно, як і першокласних із величезним оберемком яскравих троянд, які він ледве триматиме протягом усіх урочистостей.

Не варто дарувати надто дорогі квіти, що може виглядати, як підлабузництво. Краще обрати лаконічну та нетрадиційно оформлену квіткову композицію - це буде ознакою доброго смаку.

Оскільки сьогодні живі квіти – задоволення не з дешевих, останнім часом почала розвиватися тенденція дарувати замість них горщики з кімнатними рослинами. Флористи називають такий варіант цілком прийнятним. Проте, варто задуматись, як виглядатимете Ви чи Ваша дитина на урочистій лінійці з кімнатною рослиною замість букету.

Дотримуючись таких нескладних рекомендацій, Ви, безсумнівно, оберете чи навіть самі зробите прекрасний букет у подарунок педагогу. Але головне – даруйте його з усмішкою та любов’ю.



Освітній проект Uknow
Фото: news.if.ua