пʼятниця, 16 серпня 2013 р.

Вебінар із самомотивації: резюме

Самомотивація: як змусити внутрішній двигун працювати на повну силу.

Дата проведення:
14.08.2013.

Автор на ведучий:
Ірина Прокоф'єва

Чому? Чітко зрозумійте для себе, чому саме ви робите те чи інше завдання, що ви особисто можете від цього отримати, чому це може бути вигідно саме вам?

Їсти! "Будьте голодними", як казав Стів Джобс. Намагайтеся у кожній справі шукати новий досвід та знання, прагніть розвиватися. І не забувайте, що важливо мати мрії, які надихали б вас це робити.

Морква. Домовляйтесь із собою, що дасте собі винагороду після закінчення вашої справи (наприклад, пообіцяйте собі улюблене морозиво у разі виконання поставленого завдання).

Дрібнички. Оточуйте себе речами, які радують та надихають. Це може бути фон робочого столу на комп'ютері, улюблена музика під час роботи, фото коханого на столі, гарний блокнот, у якому ви занотовуєте свої справи. Знайдіть власні приємні дрібнички.

Вони поряд. Важливо ще й те, якими людьми ви оточені. Намагайтеся обмежити спілкування з людьми, які вас демотивують. Натомість шукайте компанії людей, які надихають вас своїм прикладом, стилем життя, поглядами тощо.

Слон. Виконуйте першою ту справу, яка здається найважчою (так званий слон). Якщо справа надто складна, розбийте її на менші завдання та виконуйте їх поступово.

Гол! Святкуйте свої результати та фокусуйтеся на досягненнях, а не на невдачах. Допомогти може так званий щоденник досягнень, у який можна вносити навіть невеликі щоденні перемоги (наприклад, ви змогли нарешті побігати зранку і для вас це перемога!).

Корисна НЕпроблема. Будь-яка проблема - це джерело досвіду, знань, навичок і сили. Уявіть себе через деякий час після вирішення проблеми: ви будете кращими та сильнішими, а проблема вже не буде здаватися такою страшною.

Допомагайте. Допомагайте іншим людям, даруйте їм щастя, посмішки, добро та радість, діліться своїми знаннями. Це надихає та дарує безцінний досвід та емоції.

Будьте щасливими!